Działalność dydaktyczna:

Od roku 2021/2022

Dietetyka I stopień, 1 rok:
- Żywienie człowieka 1

Dietetyka I stopień, 2 rok:
- Żywienie człowieka 2
- Podstawy dietetyki 1 i 2
- Dietetyka pediatryczna
- Dietoterapia bloków metabolicznych

Dietetyka I stopień, 3 rok:
- Podstawy dietetyki 3
- Edukacja żywieniowa z elementami epidemiologii
- Technologia żywienia
- Towaroznawstwo i przechowalnictwo
- Regionalne zwyczaje żywieniowe/ Diety alternatywne 1 i 2
- Ćwiczenia specjalistyczne/ Metody badań naukowych

Dietetyka II stopień, 1 rok
- Dietoprofilaktyka i leczenie chorób niezakaźnych i żywieniowo-zależnych 1 i 2
- Edukacja/ poradnictwo żywieniowe
- Żywienie kliniczne/ żywienie w wybranych chorobach
- Ćwiczenia specjalistyczne

Dietetyka II stopień, 2 rok
- Żywienie sportowców/ żywienie osób aktywnych fizycznie
- Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących/ żywienie małych dzieci
- Przechowalnictwo żywności/ towaroznawstwo
- Produkcja potraw

Położnictwo I stopień, 2 rok
- Dietetyka

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Dietetyka – Fizjoterapia II rok II stopnia stacjonarne
Dieta-integralna forma terapii - Fizjoterapia III rok I stopnia stacjonarne
Podstawy Żywienia Człowieka/Edukacja Żywieniowa – Ratownictwo Medyczne II rok I stopnia stacjonarne
Dietetyka - II rok pielęgniarstwo stacjonarne
Dietetyka - II rok pielęgniarstwo pomostowe
Dietetyka - I rok położnictwo pomostowe niestacjonarne
Dietetyka - I rok położnictwo stacjonarne
Podstawy żywienia człowieka - II rok zdrowie publiczne stacjonarne
Żywienie człowieka - I rok dietetyka
Żywienie człowieka, dietetyka - II rok dietetyka
Dietetyka – III rok dietetyka
Żywienie człowieka – Zdrowie Publiczne II stopnia studia niestacjonarne I rok
Żywienie człowieka – Zdrowie publiczne II stopnia studia niestacjonarne BLOK zarządzanie jednostkami ochrony zdrowia II rok
Żywienie człowieka – Zdrowie Publiczne II stopnia studia stacjonarne I rok
Żywienie człowieka i dietetyka – Zdrowie Publiczne II stopnia BLOK Zarządzanie jednostkami ochrony zdrowia oraz Edukacja i promocja zdrowia II rok
Dietetyka – I rok Pielęgniarstwo I stopnia niestacjonarne
Dietetyka – II rok pielęgniarstwo I stopnia niestacjonarne
Przedmiot fakultatywny: Suplementy diety i ich znaczenie dla zdrowia człowieka IV rok Farmacji