Aparat do izotermicznego miareczkowania kalorymetrycznego Nano ITC Standard Volume produkcji TA Instrument
» zobacz zdjęcie (JPG)
» zobacz broszurę producenta (PDF)
Charakterystyka możliwości badawczych:
Izotermiczne Miareczkowanie Kalorymetryczne (ang. Isothermal Titration Calorymetry, ITC) jest metodą mierzenia międzycząsteczkowych oddziaływań termodynamicznych. Dzięki ITC można określić parametry termodynamiczne interakcji w roztworze. Metoda ITC jest najczęściej stosowana do badania wiązania małych cząsteczek (takich jak leki) do dużych makromolekuł (białek, DNA itd.).
Podstawowe dane techniczne Nano ITC:
Zakres pomiarowy |
od 2 do 80ºC |
Stabilność temperatury |
0.00002ºC (25ºC) |
Min. ciepło rejestrowane |
0.1 μJ |
Stabilność linii bazowej |
0.02 μW/h |
Poziom szumu |
0.0025 μW |
Czas odpowiedzi |
13 sekund |
Objętość celi pomiarowej |
1.0 mL |
Konfiguracja celi pomiarowej |
wbudowana, cylindryczna |
Materiał celi pomiarowej |
24 K złoto |
Objętości strzykawek do miareczkowania |
100 μL i 250 μL |