Aparat do izotermicznego miareczkowania kalorymetrycznego Nano ITC Standard Volume produkcji TA Instrument

» zobacz zdjęcie (JPG)
» zobacz broszurę producenta (PDF)

Charakterystyka możliwości badawczych:
Izotermiczne Miareczkowanie Kalorymetryczne (ang. Isothermal Titration Calorymetry, ITC) jest metodą mierzenia międzycząsteczkowych oddziaływań termodynamicznych. Dzięki ITC można określić parametry termodynamiczne interakcji w roztworze. Metoda ITC jest najczęściej stosowana do badania wiązania małych cząsteczek (takich jak leki) do dużych makromolekuł (białek, DNA itd.).

Podstawowe dane techniczne Nano ITC:



Zakres pomiarowy

od 2 do 80ºC

Stabilność temperatury

0.00002ºC (25ºC)

Min. ciepło rejestrowane

0.1 μJ

Stabilność linii bazowej

0.02 μW/h

Poziom szumu

0.0025 μW

Czas odpowiedzi

13 sekund

Objętość celi pomiarowej

1.0 mL

Konfiguracja celi pomiarowej

wbudowana, cylindryczna

Materiał celi pomiarowej

24 K złoto

Objętości strzykawek do miareczkowania

100 μL i 250 μL